Благодаря още веднъж за бързия отговор!
Благодаря още веднъж за бързия отговор!
Здравейте, моля за малко помощ. Правилно ли съм постъпил - фирмата е регистрирана през 2022г.
През 2022 има реализирани 700 хил. нетни приходи.  Според мен за 2023 нямам задължение да правя задължителни авансови вноски/ имаме според с други колега счетоводител/. Правилно ли е? Т. е за 2022 и 2023  няма задължение за тримесечни авансови вноски?
Благодаря, предварително!
Здравейте,
Имам клиент , дружество от Великобритания на когото предоставям консултантска услуга. Българската фирма не е регистрирана по ЗДДС, може ли клиента да си самофактурира и трябва ли да се регистрира бълг. дружество по ЗДДС, има ли някакви допълнителни особености?
Здравейте,
Ако може да помогнете: - дружество наема товарно мпс по договор за дългосрочно отдаване на автомобил под наем за 5години. Наемът за първия месец е 2000 лв., а от втория месец до края на договора по 1450 лв. В Първият е посочена по висока цена тъй като са включени и автокаско, пътен данък, ГО, регистрация в КАТ - за тях по отделно няма разбивка, просто е завишена първата наемна сума. Въпросът е по 1459,17лв. ли ще се признават разходи на месец до края на договора?  Трябва ли да се заприхождава мпс -то, както и да се отразява задължението по договора. , както и намират ли отражение в баланса в края на годината тези суми или пък се завеждат задбалансово?
Благодаря, предварително!
Мога ли да подам в Търг. регистър отново баланса, като допълня хил. пред лева?
Здравейте,
Моля за съвет  -  подал съм баланс в търг. регистър за 2020г.  и сега забелязах, че бланката която съм попълвал в горния десен ъгъл пише в лева , а не в хил. лева. Какво да направя, числата , които съм попълвал са както в НСИ, но тъй като съм ползвал бланка от нета в ексел въобще не съм обърнал внимание?
добре, ще впиша  чл.113 ал.9 , защо си мислех и за чл.21 ал.2 и нещо се обърках , кой от двата е по редно да се изпише на фактурата. При положение, че едновременно не сме рег. по зддс , а пък извършена услуга е за трета страна - дан. задължено лице.
Предоставени са ми данни :Company number и адрес
Трябва да издам фактура за извършена от фирмата ми ООД, която е нерегистрирана по ЗДДС  консултанска услуга на дружество от Великобритания. Не е необходимо да се регистрирам по ЗДДС., но въпроса ми е във фактурата трябва да напиша основание за неначисляване на ддс:
Кой член от закона трябва да посоча? Англ. дружество ми е представило адреса си в Англия и техен дан. номер - от къде мога да заключа, че са дан. задължено лице.